Implicat în activități de voluntariat încă din studenție și pasionat de urbanism și mobilitate, Ovidiu candidează pentru Consiliul Județean Cluj fiindcă vrea modernizarea județului, și o dezvoltare sănătoasă ce crește calitatea vieții tuturor locuitorilor sai.

Un proiect de suflet al lui Ovidiu constă în amenajarea și promovarea turistică a județului Cluj, și aici lista sa de propuneri este foarte lungă. Lacurile Tarnița și Fântânele au nevoie urgentă de investiții și un regulament de navigație, pentru că sunt surse de apă potabilă pentru Cluj și trebuie să fie sigure, dar trebuie dezvoltat și turismul și posibilitățile de agreement folosite haotic în prezent. Ovidiu crede în necesitatea unui „card de turist în Cluj” care să-ți ofere acces la toate obiectivele interesante din județ, și care să te ghideze în vizitarea lor. Comunitățile rurale trebuie sprijinite pentru a-și descoperi și folosi specificul local, fie că vorbim de agricultura, de meșteșugari sau de creșterea animalelor. Dar, tocmai pentru că este pasionat de urbanism, Ovidiu crede că respectarea specificului arhitectural local atunci când se construiește, repară sau reconstruiește ceva, trebuie încurajată pentru că va aduce numai câștiguri și celor ce urmează ghidurile de construcție, și turismului în județ în ansamblul său.

Ovidiu crede că „degeaba îți e ție bine, dacă totul e praf în jur” și de aceea s-a decis să intre în politică. Este jurist și antreprenor, a fost și este membru într-o multitudine de organizații civice din Cluj, și a condus ELSA Romania (The European Law Students’ Association), Trainer certificat în comunicare, public speaking, tehnici de negociere, legislație electorală și administrație publică locală, Ovidiu este membru fondator al USR Cluj. Acolo pe baricade din prima zi, candidează acum pentru Consiliul Județean Cluj din partea USR PLUS.