Ionuț crede că a venit vremea să ne întoarcem privirea dinspre celelalte regiuni ale României către locurile similare Clujului din Occident, pe care vrea să le prindem din urmă.

Ionuț crede că e nevoie de o infrastructură mai bună, de o administrație digitalizată, de servicii de sănătate și educație mai bune, de o agricultură eficientă, de un județ atractiv pentru investitori. Își propune să lupte pentru dezvoltarea unor poli economici în zonele Dej – Gherla, Turda – Câmpia Turzii și Huedin. Vrea să stimuleze ecosistemul economic al județului, să sprijine antreprenorii locali, să atragă investitori, și să ajute la creșterea exporturile companiilor clujene. Și mai vrea un lucru: să se asigure că banul public este cheltuit eficient, transparent și onest.

Absolvent al Facultății de Științe Economice și al Masterului de Bănci și Piețe de capital din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Ionut lucrează în domeniul financiar-bancar din 2004, și s-a alăturat încă din 2017 proiectului civic și apoi politic inițiat de Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, Dragoș Pâslaru și ceilalți, deoarece a simțit că împreună cu ei poate să schimbe România în bine. Este consilier județean pentru a contribui la o dezvoltare sănătoasă, coerentă, sustenabilă și onestă a județului Cluj în următorii 4 ani.