Specialist în studii europene, Elena vrea să aducă preocupările administrației publice locale și centrale mai aproape de oameni și pentru oameni.

Elena vrea să îmbunătățească ce se întâmplă în administrația locală, să simplifice procesele administrative și să le crească transparența. Ea crede că cetățenii și specialiștii trebuie să participe activ la deciziile administrației publice pentru că doar așa se pot cheltui eficient banii publici, și mai crede că aceste cheltuieli trebuie fundamentate prin planuri și proiecte de calitate, ce răspund nevoilor de dezvoltare a Clujului și care sunt coerente cu obiectivele politicilor și strategiilor asumate la nivel județean, regional, național și european. Elena vrea să găsească și să promoveze acele soluții și tehnologii conforme cu standardele actuale din domeniu care protejează mediul înconjurător mai bine decât ce se folosește astăzi.

Lucrează de mai bine de zece ani în domeniul programelor de finanțare și a politicilor publice naționale și europene, a absolvit la Universitatea Babeș Bolyai Facultatea de Studii Europene și, se implică, oridecâteori are ocazia în acțiunile civice locale, în proiecte și activități pentru promovarea valorile europene, a oportunitățile de formare continuă, de stimularea implicării cetățenilor, a integrării tinerilor și pe combaterea discriminării. Este membru USR din 2016 și și-a asumat în echipa de la Cluj responsabilitatea extinderii partidului în toate unitățile administrative ale județului.