Cluj-Napoca – Petreștii de Jos/Cheile Turzii
În ședința Consiliului Județean din data de 30.09.2021, am propus înființarea unei noi rute de transport intrajudețean: Cluj-Napoca – Petreștii de Jos/Cheile Turzii.
𝗔𝗺𝗲𝗻𝗱𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗻𝘂 𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁 𝗶̂𝗻𝘀𝗮̆ 𝗻𝘂𝗺𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝗳𝗶 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁.
De această rută ar fi beneficiat:
– locuitorii din satele comunei Petreștii de Jos( Deleni, Plaiuri, Livada, Petreștii de Mijloc, Petreștii de Sus, Petreștii Jos), din satele comunei Ciurila( Pruniș, Șutu, Pădureni) precum și ai celorlalte sate și comune de pe traseu;
– turiștii care vor să viziteze Cheile Turzii și nu au linie de transport directă din Cluj-Napoca către acest obiectiv turistic important din județ, obiectiv ce este vizitat de 70.000 de turiști anual.
Amendamentul a primit 12 voturi pentru, 12 împotrivă, 3 abțineri și astfel, 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝘃𝗮̂𝗻𝗱 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝘀𝗶𝗻𝗴𝘂𝗿 𝘃𝗼𝘁, 𝗻𝘂 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁. Îmi este de neînțeles de ce doar 12 consilieri au votat în favoarea acestuia având în vedere că aprobarea traseului nu ar fi presupus niciun efort financiar sau de altă natură din partea Consiliului Județean. Aprobarea acum a acestui traseu ar fi reprezentat o șansă ca acesta să fie scos la licitație pentru perioada 2022-2027.
Nu renunț însă la susținerea acestui traseu și pentru ședința următoare voi pregăti, împreună cu colegii mei consilieri USRPLUS si Vasi Hîrdo( inițiatorul propunerii), un proiect de Hotarare a Consiliului Județean pentru aprobarea acestuia.
Credem că locuitorii ce ar putea fi deserviți de acest traseu au dreptul la o 𝙧𝙪𝙩𝙖̆ 𝙙𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙣𝙨𝙥𝙤𝙧𝙩 𝙖𝙙𝙚𝙘𝙫𝙖𝙩𝙖̆ nevoilor lor și suntem convinși ca 𝙤𝙗𝙞𝙚𝙘𝙩𝙞𝙫𝙚𝙡𝙚 𝙩𝙪𝙧𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘𝙚 𝙖𝙡𝙚 𝙟𝙪𝙙𝙚𝙩̦𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞𝙚 𝙨𝙖̆ 𝙙𝙚𝙫𝙞𝙣𝙖̆ 𝙖𝙘𝙘𝙚𝙨𝙞𝙗𝙞𝙡𝙚 𝙨̦𝙞 𝙖𝙡𝙩𝙛𝙚𝙡 𝙙𝙚𝙘𝙖̂𝙩 𝙘𝙪 𝙢𝙖𝙨̦𝙞𝙣𝙖 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙣𝙖𝙡𝙖̆.
Vreau să le mulțumesc celor 12 consilieri care au votat amendamentul și sper ca la următoarea ședință să fie mai mulți care să înțeleagă oportunitatea acestuia. Le mulțumesc de asemenea colegilor din Compartimentul Autoritatea Județeană de Transport din cadrul CJ, care mi-au oferit feedback important în definitivarea propunerii de amenamdent.