Dezbaterile în interesul clujenilor, setarea unor obiective de investiții realiste și respectarea termenelor pentru execuție sunt noțiuni care nu reprezintă interes pentru președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Doar 26,7% din investițiile prevăzute în bugetul de dezvoltare pentru 2021 au fost realizate concret în primele nouă luni ale anului. Nu este însă o noutate, deoarece cu un an înainte procentul a fost similar.

Toate amendamentele depuse de consilierii USR PLUS au fost respinse, pe motiv că nu există bani suficienți. În 2021 când s-a pus problema unui dialog constructiv, propunerile lansate au fost ignorate direct, trecându-se la procedura de vot.

Consilierul Județean Ionut Florea: „Tiparul este următorul. La începutul anului când se face bugetul ne lăudăm cu investiția x, cu proiectul y, cu cel mai mare buget de investiții etc. Mai către final realizăm doar 26.7% din ce s-a propus în bugetul de dezvoltare, dar ne lăudăm de parcă am realizat 100%. La începutul anului următor o luăm de la capăt. Impresia generală superbă, rezultatele mai puțin. În plus, toate amendamentele depuse de consilierii USR PLUS la proiectul de buget pentru anul 2021 au fost respinse pe motiv că NU sunt bani. Pentru a fi șicanați am fost întrebați obsesiv: «De la ce capitol din buget vreți să luați bani pentru amendamentul vostru?». Ni s-a spus că «nu există sustenabilitate pentru propunerile lor» sau că «nu există bani în buget pentru a fi alocați acestor amendamente” sau că «nu poți să dai dacă nu ai». Înțeleg ca nu poți să dai dacă nu ai, dar se pare totuși că pe hârtie poți să scrii chiar dacă nu faci”.
Sustenabilitatea și predictibilitatea nu par să facă casă bună cu viziunile majorității PNL din Consiliul Județean Cluj, iar dezvoltarea se concretizează doar în mesaje laudative pe canalele de comunicare, nu și în teren.