O Românie
fără hoție.

Manuela Petrescu

Senat – Cluj

Cadru didactic UBB și analist programator, 40 ani

Sunt cadru didactic în cadrul Facultății de Matematica și Informatica, UBB. Tot aici am obținut în 2004 diploma de Master, iar în 2011 titlul de doctor în informatică. Lucrez în mediul privat de 17 ani la dezvoltarea de soluții software pentru domeniul financiar și am participat la implementarea de sisteme de plată și gestiune cu titluri de valoare la nivel național în Georgia, Bahamas, St. Kitts, Lesotho, Swaziland, Malawi, Columbia, Angola. Am fost responsabilă pe partea tehnică pe proiecte de interfațare între Depozitarul Central și bursa de valori mobilare în Eswatini (Swaziland) și în Malawi.

Activitatea civică am început-o în 2014, când am luat parte la înființarea APUC, un ONG axat pe problemele urbanistice ale Clujului, unde am reprezentat cetățenii în procese legate de urbanism, am inițiat petiții către prefectură, am participat la negocieri cu regiile și cu investitorii. Ulterior m-am înscris în RO100 unde am participat în campaniile de strâns semnături și la organizarea unor evenimente.

În prezent mai activez și în cadrul ONG-ului Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) unde  am condus procesul de selecție și filtrare al adeziunilor. M-am ocupat de organizare de evenimentelor cum ar fi Școala de Vară, sau dezbaterea ”Ce așteaptă Romania Europeană de la viitorul mandat prezidențial? ”. Tot in cadrul ICDE am avut onoarea să cunosc oameni implicați și dornici să schimbe Romania, împreună cu care am dezbătut problemele curente și soluțiile posibile. Am contribuit ca și autor la primul volum colectiv: „CRIZA. Vocile ICDE în timpul pandemiei”, alături de Cristi Danilet, Raluca Prună, Robert Lupițu,  Ioan Stanomir, Cristian Preda, Vlad Mixich, Teodor Baconschi, George Gima, Nicu Ștefănuță, Cosmin Prelipceanu și altii.

In cadrul PLUS, m-am implicat de la înființarea partidului, am participant la organizarea lansării partidului de la cinema Florin Piersic. Am participant la ambele convenții naționale de la București, în Decembrie 2019 și în August 2020. Am reprezentat partidul la alegerile Europarlamentare din 2019 ca delegat în secție de votare.

In August 2018 am fost aleasă în cadrul Convenției Județene ca membru CJIA (Comisia Județeană de Integritate și Arbitraj),  unde am soluționat dosare și  am mediat conflicte între membri. Am considerat că participarea în CJIA este o metodă bună de a pune în aplicare principiile de integritate asumate în statutul partidului și pe care le susțin pe deplin.

Prioritățile mele în Parlamentul României

  • Creșterea nivelului de digitalizarea în administrație cu scopul creșterii gradului de transparență, reducere a corupției și eficientizare a interacțiunii dintre cetățean si stat.

  • Îndeplinirea target-urilor europene în materie de educație.