O Românie
fără hoție.

Elena Ciubucă

Camera Deputaților – Cluj

Licențiat Științe Politice, 25 ani

Sunt un om nou în politică, am 25 de ani și fac parte din generația care își dorește o schimbare reală și luptă pentru a face din România țara în care fiecare dintre noi vrem și ne permitem să trăim. Cred în puterea noastră, a tinerilor, de a schimba mentalități, de a construi punți între generații și de a fi acei politicieni care lucrează pentru comunitate, care știu că responsabilitatea lor este de a reprezenta interesele cetățenilor și acționează în consecință. Eu cu siguranță asta voi face!

Numele meu este Elena Ciubucă, am absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai și sunt licențiată în Științe Politice, iar în facultate am învățat cum trebuie să fie politica și care e rolul ei în viața oamenilor, care e scopul instituțiilor statului și cum pot funcționarii publici să ajute cetățenii, care e rostul legilor, cum se construiesc ele și de ce trebuie respectate. În același timp am constatat că pe scena politică din România lucrurile nu sunt deloc așa cum am învățat eu că ar trebui să fie și am început să mă implic. Inițial am făcut voluntariat pentru cauze sociale și civice. Știam că în felul acesta ajut pe de o parte victimele unui sistem corupt și deficitar, iar pe de altă parte contribui la remedierea greșelilor sistematice făcute de acesta.

Implicarea mea politică a venit după ce am conștientizat că pentru a aduce o schimbare la nivelul întregii țări e nevoie să tratăm cauzele și nu efectele. Iar cauza lipsei de transparență din instituțiile statului, a sărăciei și a migrației masive a românilor este constituită de oamenii politici corupți care au acaparat sistemul și care au uitat că cetățenii, prin votul acordat, le-au delegat temporar puterea de a lua decizii în locul lor. Putem trata această cauză doar prin implicarea în politică a oamenilor noi, competenți și bine intenționați.

Eu sunt unul dintre acești oameni, sunt la început de drum și sunt dispusă să muncesc oricât este nevoie pentru a deschide drumuri pentru următoarele generații. La 23 de ani eram Manager de achiziții și am ales să-mi pun interesele proprii pe locul 2 pentru a dedica mai mult timp și energie voluntariatului din politică. Focusul meu a fost încă de la început să construiesc cu și pentru viitorul nostru, al tinerilor, iar asta am făcut mai întâi din poziția de Președinte al Generației PLUS Cluj, iar acum din cea de Membru al Biroului Național al Generației PLUS.

Candidatura mea pentru funcția de Deputat în Parlamentul României vine în completarea activităților de până acum și are același scop, de a construi un viitor mai bun pentru viitoarele generații. Vreau să activez în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și în Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților tocmai pentru că sunt convinsă că de modul în care suntem educați noi, tinerii de azi, depinde felul în care va arăta societatea de mâine. Iar dacă ne dorim o societate activă, cu cetățeni responsabili și implicați, avem nevoie de un plan pentru sistemul de educație pentru următorii 30-40 de ani, elaborat de experți și asumat de orice partid care vine la guvernare.

Prioritățile mele în Parlamentul României

  • Consolidarea infrastructurii fizice și finanțarea sistemului de învățământ.

  • Combaterea eficace a eșecului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

  • Combaterea violenței domestice și sprijin pentru victime.

Vezi toate prioritățile