Egy becsületes

Romániáért.

Elek Levente

Szenátus Kolozsvár

Vállalkozó, 50 éves

50 éves kolozsvári vállalkozó vagyok. 1990 óta a magánszektorban tevékenykedem, a nemzetközi közúti szállítás területén.

Ambiciózus és kitartó embernek tekintem magam. 21 évesen harcot indítottam a romániai korrupt igazságszolgáltatási rendszer ellen. Bepereltem  egy volt szenátort és a román államot is, hogy igazságot nyerjek az édesapám ellen elkövetett igazságtalanságokért.

17 évig tartott a pereskedés, de végül nyertem. Egyúttal megértettem, mit jelent a korrupció, a reformot nélkülöző állam és mik ennek következményei. Úgy döntöttem, hogy mindent megteszek, hogy senki ne élje át ugyanazeket.

Sokan mondják, hogy szeretik Kolozsvárt. Én azt mondom, hogy sokkal fontosabb tisztelni Kolozsvárt és lakosait. A várostervezési visszaélések ellen is civil szervezetem által felvettem a harcot. A fenntartható fejlődés biztosításáért létrehoztam a Kolozsvár Városvédő Egyesületet. Az elmúlt öt évben a kolozsvári várostervezés felügyeletével sikerült azt közelebb hozni a normalitáshoz. 

2016-ban kezdtem el politikai tevékenységemet, a kolozsvári USR alapító tagjaként. 2017-ben a párt ügyvivő elnöke lettem, és részt vettem az USR integritási kódexének kidolgozásában. 

Idén szenátorként indulok a decemberi parlamenti választásokon.. Be akarom bizonyítani, hogy Romániában is lehet őszinte, szerény, átlátható és hatékony politikát folytatni.

Jogalkotási intézkedések révén akarok hozzájárulni a gazdaság fejlesztéséhez és a vállalkozások megszilárdulásához. A kisebbségi jogoknak érvényesítését akarom elősegíteni. Az európai értékrendek megerősítésén fogok dolgozni. Azon fogok dolgozni, hogy magyarokként otthon érezhessük magunkat Erdélyben, Romániában.

Prioritásaim a román parlamentben

  • A vállalkozói környezet fejlesztése és megszilárdítása.

  • A kisebbségi jogok tiszteletben tartása.