O Românie
fără hoție.

Ciprian Rigman

Camera Deputaților – Cluj

Profesor, 44 ani

Sunt Ciprian Rigman și m-am născut la Turda, jud. Cluj, în 1976. Am obținut licența în Istorie și diploma de master în specializarea Studii medievale central-europene la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

În 2012 am obținut titlul de Doctor în Istorie conferit de Academia Română, ca urmare a studiilor și cercetării desfășurate la Institutul de Istorie ”George Bariț” din Cluj-Napoca.

Sunt profesor de Istorie la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda, cercetător și autor de volume științifice centrate în special pe istoria Bisericii Greco-Catolice în Transilvania, rolul acesteia în susținerea educației și în construirea unei elite intelectuale în Transilvania secolului XIX-lea.

Sunt activ în viața civică și politică de mai mulți ani, concentrându-mi atenția pe sprijinirea tinerilor în vederea dezvoltării unei culturi politice și a responsabilității sociale care să genereze progres în comunitățile locale. Conduc filiala USR Turda și m-am implicat în ultimele 3 campanii electorale pentru a promova o politică în interesul cetățeanului, făcută cu transparență, responsabilitate și respect pentru banul public.

Candidez pentru un loc în Camera Deputaților pentru a contribui la reducerea distanței dintre decidenți și cetățeni. Îmi doresc un Parlament eficient și care legiferează pentru cetățeni și nu pentru grupuri restrânse de interese, care respectă banul public și nu se bucură de privilegii, un Parlament în care aleșii sunt cu adevărat reprezentanții cetățenilor.

Prioritățile mele în Parlamentul României

  • Educația este pentru toți.
  • Nimeni nu este mai presus de lege.
  • Respect pentru banul public.
Vezi toate prioritățile